Tutustu ihmisiin palvelun taustalla!

Jaamme samat tavoitteet syödä hyvin ja voida hyvin.

Erica Flinck-Härkönen,
Team LCHF Suomen perustaja

Minä en kuulu niihin onnekkaisiin, joiden geeniperimä on mahdollistanut lähtökohtaisesti hoikan vartalon, tai hoikan vartalon riippumatta siitä, mitä syö. Todellisuus on valitettavan päinvastainen. Muistaakseni olin ensimmäisellä laihdutuskuurilla noin 11-vuotiaana, jolloin olin lukenut jostain, että laihtuu, mikäli syö vain ananasta. Tämä ei sitten tietenkään ollut mikään suurmenestys, ja sen jälkeen olen kokeillut melkein kaikkia olemassa olevia laihdutustapoja pussikeitoista lentoemäntädieettiin, painonvartioihin ja paastoon. Samalla olen koko ajan etsinyt itselleni oikeaa tapaa syödä ei vain laihdutusmielessä, vaan elämäntapana, jota voin ylläpitää. Tämän elämäntavan löysin LCHF-maailmasta vuonna 2003.

Olen vuosien varrella lukenut LCHF-ruokavaliosta melkein kaiken, mitä olen löytänyt. Olen ollut eri mieltä, olen ollut samaa mieltä – olen kokeillut, kehittänyt, ihastunut, tyrmännyt. Olen karpannut, ketoillut, höllännyt, paastonnut ja löytänyt itselleni sopivan tasapainon. Tällä sivustolla haluan jakaa sen tiedon, minkä olen vuosien varrella oppinut, jakaa uutta tietoa maailmalta sekä inspiroida ja helpottaa teidän arkeanne reseptipalvelumme kautta. Luoda lisäarvoa teidän elämäänne samalla, kun elän omaa LCHF-elämääni teidän kanssanne.

Kiva, että olet mukana!

Erica on valmistunut kauppatieteen maisteriksi Svenska handelshögskolanista eli Hankenilta vuonna 2003 ja toiminut päätoimisena yrittäjänä vuodesta 2005. Erica vastaa Team LCHF Suomen operatiivisesta toiminnasta, ja tavoitat hänet osoitteesta erica.flinck@lchf-suomi.fi 

Mats Rönnback, Team LCHF Suomen lääkäri

Työssäni lääkärinä törmään päivittäin potilaisiin, jotka kamppailevat ns. elintasosairauksien kanssa. Yhteinen tekijä heille on ylipaino, joka on kertynyt vuosien mittaan, ja josta tuntuu mahdottomalta päästä eroon. Lääkärille tullaan, kun elintavat ovat alkaneet nostaa verenpainetta ja verensokeria ja sitä kautta vaikuttaa yleiseen hyvinvointiin. Yleensä tilanteeseen on mahdollista vaikuttaa, jos potilas pystyy muuttamaan elintapojaan ja pudottamaan painoa. Valitettavasti terveydenhuollosta puuttuu pitkälti keinoja tukea tällaista elintapojen muutosta, ja päädymme useimmiten hoitamaan näitä sairauksia lääkkeillä, vaikka terveellinen ruokavalio todennäköisesti olisi tehokkaampi ja turvallisempi vaihtoehto.

Tärkein syy siihen, että elintapamuutokset epäonnistuvat on se, että nykyiset ruokavaliosuosituksemme vaativat ihmiseltä todella paljon motivaatiota onnistuakseen. Nälkä on ihmisen voimakkaimpia tunteita, ja pitkässä juoksussa harva ihminen jaksaa taistella sitä vastaan. Olenkin joutunut toteamaan, että vaikka nykyiset ruokasuositukset toimivat teoriassa, niistä on varsin vähän apua käytännössä. Siksi innostuin, kun tutustuin vähähiilihydraattiseen ruokavalioon. Vihdoin on ruokavalio, jota voin hyvällä omatunnolla suositella omille potilailleni, joilla on painoon liittyviä hyvinvoinnillisia haasteita.

Mats on valmistunut lääkäriksi Helsingin yliopistosta vuonna 2002 ja sen jälkeen väitellyt lääketieteen tohtoriksi aiheesta diabetes ja verisuonisairaudet, josta hän on myös julkaissut toistakymmentä tieteellistä artikkelia. Hän on yrittäjähenkinen lääkäri, joka viihtyy sekä potilastyössä että yritystoiminnassa. Mats tuo Team LCHF Suomen toimintaan lääketieteen näkökulman ja vastaa sen kehittämisestä. Hänen ajatuksiaan voi lukea hänen blogistaan, sekä jäsenillemme suunnatulta kysymys-vastauspalstalta.

Team LCHF Suomeen kuuluu myös Facebookissa erittäin aktiivisesta Vähähiilihydraattinen ruokavalio -ryhmästä tuttu Raija-Liisa Rantala, joka vastaa tiimin Facebook-sivustoista sekä Sandra Ekholm, joka on vihkiytynyt erityisesti juhliin, juhlaruokiin sekä leipomisen saloihin.

Ydinporukkaamme täydentää tiimi taitavia, asiasta innostuneita freelancereita.