”Olet mitä syöt” on vanha viisaus.

Nostamme esille hyvinvointia tukevan ruokavalion, jota meistä jokainen voi noudattaa. Aidosti.

Miksi perustimme Team LCHF Suomen

Syöminen yleistä hyvinvointia tukevalla tavalla kiinnostaa yhä useampia. Silti yhä useammat kärsivät ylipainosta ja siihen liittyvistä sairauksista. Ylipainosta kärsiville laihdutuskuurit eivät yleensä tarjoa pysyviä ratkaisuja, vaan tarvitaan muutos, elämäntapamuutos. Terveellistä ruokavaliota etsivät taas tarvitsevat vaihtoehdon, joka aidosti sopii arkeen, ja jota voi noudattaa vaikka koko loppuelämän.

Haaste, jonka kohtaamme

Elämme maassa, jossa suurimmalla osalla ihmisiä on tarpeeksi ruokaa pöydässä joka päivä. Olemme varakkaampia kuin koskaan, ja meillä pitäisi olla kaikki hyvin, mutta näin ei kuitenkaan ole. Yhä useammat ovat ylipainoisia, ja monet kärsivät ylipainoon, tai länsimaalaiseen ruokakulttuuriin, liittyvistä sairauksista, kuten diabeteksesta, korkeasta verenpaineesta, suolistosairauksista ja vatsavaivoista. Lääkärit määräävät sairauksiin lääkkeitä, mutta ongelman korjaamiseksi pitäisi tosiasiassa tehdä myös elämäntapamuutos.

Yhä useammat ovat ylipainoisia, ja monet kärsivät ylipainoon liittyvistä sairauksista. Terveydenhuollosta puuttuu kuitenkin valmius tukea ihmisten elämäntapamuutoksia riittävästi. Ihmisille on helpompi määrätä lääkkeitä, kun aikaa ja resursseja hoitamiseen ei ole.

”Olet mitä syöt” on vanha viisaus. Voitko siis syödä itsesi sairaaksi, tai vaihtoehtoisesti terveeksi? Luulemme, että asia on juuri näin. Ainakin voit syödä itsesi solakaksi ja hyvinvoivaksi. Sanotaan myös, että moni sairaus on periytyvä, kuten korkea verenpaine ja sydän- ja verisuonitaudit. Onko se näin, vai onko se mikä periytyy oikeasti ruokavalio, jota olet oppinut noudattamaan vuosien saatossa?
Tutkimusten mukaan on niin, että alttius ylipainoon, sekä siihen liittyviin sairauksiin, on periytyvä. Jotta ylipaino ja/tai siihen liittyvät sairaudet kehittyisivät, tarvitaan siis sekä geneettinen alttius että huonot ruokailutottumukset. Lihavuuteen altistavia geenejä ei siis yksinään voi syyttää.

Tähän pohdintaan kiteytyy syy Team LCHF Suomen perustamiselle: meillä on aito tahto auttaa ihmisiä löytämään terveyttä edistävä ruokavalio, jota on helppo noudattaa vaikka koko loppuelämän ajan. Haluamme tehdä LCHF-ruokavalion noudattamisesta helppoa ja samalla kertoa, mistä maailmalla ruokavalioon liittyen puhutaan.

Suomessa meillä on huipputason osaamista, me syömme hyvin ja meillä on maailman parhaimmat ja puhtaimmat raaka-aineet. Haluamme tehdä Suomesta esimerkkimaan miten syödä itsensä terveeksi sekä miten pudottaa painoa ruokavalion avulla, ja haluamme viedä tämän osaamisen maailmalle!

Team LCHF Suomen missio on auttaa löytämään hyvinvointia edistävä ruokavalio, LCHF-ruokavalio, ja toteuttamaan siihen liittyvä elämäntapamuutos ilon kautta, pysyvästi.