Syö hyvin ja nauti elämästä!

Tämä lause kiteyttää LCHF-ruokavalion ajatuksen.

Hyvin tarkoittaa oikeaa hyvää ruokaa. Hyvin tarkoittaa myös tarpeeksi, jotta olisit kylläinen ja tyytyväinen!

LCHF on lyhenne englanninkielen sanoista ”Low Carb, High Fat”, mikä suomeksi käännettynä tarkoittaa vähän hiilihydraatteja, paljon rasvaa. LCHF-ruokavalioon viitataan usein myös lyhenteellä VHH, vähähiilihydraattinen ruokavalio.

LCHF on ruokavalio, jota noudattamalla saa syödä hyvää, myös painonpudottajana. Ei pussikeittoja, proteiinipatukoita tai laihdutuspillereitä. Ja ruokaa saa syödä tarpeeksi niin, ettei ole nälkä.

LCHF ei ole maailmalla, eikä Suomessakaan, uusi ilmiö.

LCHF ei ole maailmalla, eikä Suomessakaan, uusi ilmiö. Robert Atkins oli jo vuonna 1958 ensimmäisiä tämän ruokavalion puolestapuhujia. Atkinsin dieetin jälkeen markkinoille on tullut suuri määrä vastaavia ruokavaliovaihtoehtoja. Kaikki ovat keskenään hieman erilaisia, kuten esimerkiksi Michel Montignac -dieetti, Dukan-dieetti, Zone-dieetti ja Ruotsissa valtavan suosion saavuttanut Kostdoktorn-ruokavalio, mutta puhuvat kuitenkin samasta asiasta: tehokas painonpudotus saadaan aikaiseksi vähentämällä hiilihydraatteja ja lisäämällä niiden tilalle erilaisia rasvoja.

Team LCHF Suomi on perustettu, jotta LCHF-ruokavalion noudattaminen arjessa olisi mahdollisimman helppoa.

Reilussa 50 vuodessa tiede on kehittynyt valtavasti, ja jos Atkinsin dieettiä pidettiin vääränä, huonona ja jopa vaarallisena kun se lanseerattiin, tänään yhä useammat tutkijat ja lääkärit puhuvat LCHF-ruokavalion puolesta. Painonlaskun lisäksi LCHF-elämäntapa ja -ruokavalio tuo mukanaan muita positiivisia terveysvaikutuksia. Niistä lisää Terveyshyödyt-kappaleessa.

Jäsenyys kannattaa

Team LCHF Suomi on perustettu, jotta LCHF-ruokavalion noudattaminen arjessa olisi mahdollisimman helppoa. Viikkoreseptikirje, yhteisö ja inspiroiva muu sisältö auttavat jäseniämme pysyvän elämäntapamuutoksen saavuttamisessa ja ylläpitämisessä. Liity joukkoomme jo tänään!