LCHF ja terveys

Me kaikki haluamme voida hyvin ja ylläpitää terveyttä.

Team LCHF Suomi auttaa valitsemaan elämäntavan, joka tukee hyvinvointiasi.

Olemme laatineet tämän sivuston, jotta voisimme jakaa tietoa ja auttaa mahdollisimman monia laihduttamaan ja/tai valitsemaan terveellisen LCHF-elämäntavan. Me emme kuitenkaan voi hoitaa ketään potilaana, emmekä myöskään ottaa kantaa kenenkään henkilökohtaiseen terveystilanteeseen.

Vähähiilihydraattinen ruokavalio sopii melkein kaikille.

Vähähiilihydraattinen ruokavalio sopii melkein kaikille, ja mikäli olet perusterve, ei ole mitään syytä miksi et voisi aloittaa LCHF-ruokavaliota saman tien.

Mikäli sinulla on joku sairaus, on suositeltavaa, että ruokavalioon liittyvä elämäntapamuutos tehdään yhdessä lääkärin kanssa. Näin voidaan seurata veriarvojen ja sairauden kehittymistä. Ruokavaliomuutoksista johtuen myös lääkkeiden annostusta saatetaan joutua muuttamaan, joten on tärkeää, että lääkärisi on tietoinen ruokavaliostasi.

Mikäli siirryt ruokavaliolle laihduttaaksesi, ja laihduttamisen aikana koet heikotusta, sydämen tykytystä tai muuta epämukavuutta, lisää hetkellisesti hiilihydraattien määrää ruokavaliossasi ja tunnustele vointiasi. Me olemme kaikki yksilöitä ja reagoimme eri tavalla eri asioihin ja eri ruokavalioihin. Vain sinä tunnet oman kehosi. Ole itsellesi armollinen ja anna myös painonpudotuksen ottaa aikaa.

Ole itsellesi armollinen ja anna myös painonpudotuksen ottaa aikaa.

Mikäli tiputat useita kiloja viikossa vuoden ajan, siitä on keholle valtavasti hyötyä, mutta se on myös keholle suuri rasitus. Maltti on tässäkin valttia, ja suosittelemme asettamaan välitavoitteita, ja aina esimerkiksi 20 kilon tiputuksen jälkeen suomaan keholle ainakin parin viikon lepojakson, jolloin hiilihydraattien määrää nostetaan hieman. Tämän jälkeen on taas uutta energiaa jatkaa painon tiputtamista.

Team LCHF Suomen laihdutusvalmennus on hyvä tuki matkallasi kohti terveempää oloa. Viikkoreseptipalvelun ohella tarjoamamme valmennus rakennettiin erittäin onnistuneen pilottivalmennuksen pohjalta. Tutustu täällä! Laihdutusvalmennuksen ohella tarjoamme myös useita muita valmennuksia.