Tervetuloa vuosi 2021!

Kimalletta, ilotulituksia, kynttilöitä, herkkuruokia, tinaesineitä ja lupauksia – näistä on uusivuosi tehty, jopa tänä vuonna 2020! Toivotetaan vuosi 2021 vastaan riemulla ja toivotaan, että se toisi tullessaan iloisia asioita ja paljon ihania hetkiä läheisten ihmisten kanssa.

Uudenvuoden juhlinnat on tältä vuodelta peruttu, joten tämä on oivallinen tilaisuus viettää uuttavuotta puolison, perheen tai läheisten ystävien kanssa. Alkuillasta lämmitetään uudenvuoden sauna, valmistetaan hyvää ruokaa, pelataan lautapelejä tai ihan vain seurustellaan nauttien toistemme seurasta.

Lupaus vuodelle 2021

Uudenvuoden lupaukset ovat tunnettuja siitä, että ne harvoin todellisuudessa toteutuvat. Seuraavana jouluna saatetaan hiukan huvittuneena muistella, mitä tulikaan edellisenä uutenavuotena luvattua itselleen. Lupaukset saattavat joskus olla melkoisen kunnianhimoisia ja optimistisia. Toisaalta uudenvuoden lupauksissa piilee myös voimansa – on helpompaa sitoutua sellaiseen tavoitteeseen, jonka on julistanut ääneen.

Entäpä, jos tänä uutenavuotena laatisit sellaisen lupauksen, jonka saavuttaminen ei ole mahdotonta, mutta jonka saavuttaminen lisää hyvinvointiasi ja onnellisuuttasi? Lupaus “ensi vuonna pudotan 30 kiloa” voisikin olla tällä kertaa, että lupaan itselleni opettelevani vähintään viisi uutta terveellistä elämäntapaa. Nämä voivat olla hyvinkin pieniä, kuten arkena aikaisin nukkumaan meneminen tai ulkoilu vähintään pari kertaa viikossa. Tällä tavoin tavoitteeseen on helppo sitoutua ja saatat huomata ensi jouluna, että olet kerrankin toteuttanut lupauksesi itsellesi!

Säihkettä uudenvuoden tarjoiluihin

Alkuillan päivälliseen on kiva panostaa, etenkin nyt, kun uuttavuotta vietetään joka tapauksessa rauhallisissa
merkeissä kotona. Kauniilla kattauksella ja tähtisadetikuilla saat uudenvuoden päivällispöytään juhlan tunnelmaa.

Alkupalaksi maistuu esimerkiksi katkarapu-avokadotahna saaristolaisleivällä ja täytetyt
kananmunat. Blinit erilaisilla täytteillä on myös herkullinen alkupala, jonka seuraksi sopii hyvin kuohuviini tai jääkylmä Riesling.

Pääruokana esimerkiksi pippuripihvi, parsakaali-avokadosalaatin ja lantturanskalaisten kanssa tai
lämminsavulohi jogurttikastikkeella ja paahdettu kukkakaali. Kevyempänä vaihtoehtona pääruoalle käy
hyvin sushit chili-soijakastikkeella tai katkaraputacot.

Jälkiruoan kanssa voi hullutella, valmista esimerkiksi juustokakku tai muffinseja ja koristele jälkiruoka tähtisadetikuilla ja marengeilla.

Seurustellessa on kiva syödä jotain pientä kuohuvan kanssa, esimerkiksi tapaslajitelma ja kylmäsavulohirullat sopii tähän hyvin, tai nachot itse valmistetun salsan ja guacamolen kanssa. Myöhäisenä yöpalana on perinteisesti nakkeja kyssäkaalisalaatin kanssa.

Kohti tulevaa, parempaa vuotta 2021

Jos tavoitteenasi tulevalle vuodelle on voida hyvin, liity mukaan Team LCHF Suomen matkaan. Meillä saat käyttöösi mielettömän määrän valmiita ohjeita ja vinkkejä vhh-elämäntavan toteuttamiseen. Me opastamme sinua – sinun ei tarvitse pähkäillä itse ruokien ravintosisältöjen tulkintaa tai miettiä mitä ruokia voi valmistaa vähähiilihydraattisesti.

Heti alkuvuonna meillä starttaa monta hyvinvointivalmennusta. Oletko pitkään halunnut kokeilla vhh-ruokavaliota, mutta et ole löytänyt oikeaa hetkeä ja tapaa kokeilla? Lue lisää vhh aloittelijoille valmennuksestamme, jonka avulla pääset pienin askelin kiinni vhh-elämään. Ketosta tai paastosta kiinnostuneille löytyy niin ikään syventävät valmennukset – halutessasi voit käydä vaikka molemmat peräkkäin! Lähtemällä mukaan valmennuksiimme, pääset oppimaan uutta ruokavaliosta ja opit tekemään kaiken kerralla oikein. Valmennusryhmästä saat vertaistukea ja energiaa, ryhmässä tsempataan toinen toisiaan onnistumaan ja voimaan hyvin. Tutustu valmennusvalikoimaamme täältä. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Onnellista uutta vuotta!

Tule sivustollemme lukemaan lisää vähähiilihydraattisesta elämäntavasta, inspiroitumaan yli 800 reseptistä, keskustelemaan muiden kanssa keskustelufoorumiin sekä lukemaan muita blogeja ja tietoa tästä ruokavaliosta!