Itse tehdyt, vähähiilihydraattiset jouluherkut

Kaupat ovat jo täynnä jouluvaloja, tonttuja, joulusuklaata ja erilaisia jouluherkkuja. Pähkinöitä lukuun ottamatta kovin moni kaupan herkuista ei kuitenkaan sovellu vhh-ruokavalioon… Mutta onneksi voit itse valmistaa herkullisia, vähähiilihydraattisia jouluherkkuja omassa keittiössäsi! Herkkuja voi tarjota vieraille glögin kanssa illanistujaisilla, tai herkutella itse silloin tällöin.

Erilaisten jouluherkkujen ja ”makeisten” valmistaminen on sekä helppoa että kivaa – ja kerralla voi tehdä useampia erilaisia. Jouluherkkujen valmistaminen on myös hyvä tapa viettää aikaa perheen tai ystävien kanssa, ja myös lapset ja nuoret osallistuvat mielellään jouluherkkujen valmistamiseen. Usein herkkujen valmistaminen, leipominen ja yhdessäolo on jopa hauskempaa kuin niiden syöminen 😉

Itse tehdyt jouluherkut ovat myös mainio lahjaidea

Itse tehdyt jouluherkut ovat myös mainio lahjaidea. Lahja, johon on laitettu aikaa ja ajatusta on yleensä erittäin arvostettu. Tässä voit myös panostaa hieman enemmän lahjan ulkonäköön ja ostaa hienon lasipurkin tai laatikon ja koristella vaikka hienolla nauhalla, kuusenoksilla ja itse tehdyllä kortilla. Jos annat jouluherkkuja lahjaksi, on myös hyvä kirjoittaa lapulle mitä kaikkea herkut sisältävät, varsinkin jos lahjan saajalla on allergioita.

– Reseptiarkistossamme löytyy kymmeniä erilaisia jouluherkkureseptejä ja leivonnaisia jokaiseen makuun ja tilanteeseen!

Kanelin ja piparkakun maku kuuluu jouluun ja perinteisten piparkakkujen lisäksi voit maustaa muitakin herkkuja piparkakkumausteella. Piparkakun ainutlaatuinen maku syntyy pomeranssista, kanelista, neilikasta ja inkivääristä. Valmiit piparkakkumausstesekoitukset löydät lähikaupan maustehyllystä. Reseptiarkistostamme löytyy useampia piparkakkumausteella maustettuja herkkuja, esimerkiksi yksi meidän suosituimmista jouluresepteistä: piparkakkupallot. Piparkakkumuffinsit sopivat loistavasti glögi-illan tarjottavaksi ja niitä voi hyvin valmistaa etukäteen ja pakastaa. Toinen suosittu herkku on suussa sulavat piparkakkufudget, joiden tekeminen on yllättävän helppoa. Jos piparkakkujen maku ei ole sinulle mieleen, suosittelemme kokeilemaan meidän perinteisiä fudgejä. 

Jouluun kuuluu myös pähkinät ja suklaa – sekä näiden kahden yhdistelmä. Jääsuklaa, tryffelit ja tummat suklaatryffelit ovat vakioherkkuja, jotka ovat helppoja tehdä ja maistuvat kaikille. Livin suklaatryffelit ovat jokaisen suklaan ystävän unelma ja ne syntyvät vain kahdesta raaka-aineesta. Meidän itse tehdyissä snickerspaloissa yhdistyvät suklaa ja suolapähkinät, ja pähkinäsuklaa-paloihin voit itse lisätä haluamiasi pähkinöitä, esim. manteleita ja hasselpähkinöitä. Lasten suosikit: suklaanapit voit maustaa millä tahansa pähkinöillä/siemenillä tai pakastekuivatuilla marjoilla oman makusi mukaan.

Jos tarvitset joulupöytään sopivan jälkiruoan kannattaa myös kurkata reseptiarkistoomme. Sieltä löydät esimerkiksi LCHF-pannacottaa glögihillokkeella ja puolukkajäädykettä sekä kahvin kanssa sopivaa maustekakkua, mutakakkua ja joulutorttuja.

Ihanaa joulun odotusta kaikille!


Tule sivustollemme, lukemaan lisää vähähiilihydraattisesta elämäntavasta, inspiroitumaan yli 600 reseptistä, keskustelemaan muiden kanssa keskustelufoorumiin sekä lukemaan muita blogeja ja tietoa tästä ruokavaliosta!