Erilaiset joulumenut – kolme vaihtoehtoa joulupöytään

Joulun perinteet ovat tärkeitä ja niitä halutaan vaalia. Joulun perinteet liittyvät usein paitsi ruokailuun, myös esimerkiksi koristeisiin, joulukuuseen, joululauluihin, joulukirkkoon, hautausmaalla käyntiin, joulusaunaan ja pakettien jakamiseen. Joulun perinteet ovat rakkaita, eikä vanhoista tavoista haluta luopua. Eikä niistä tarvitsekaan luopua, sen sijaan aiempien perinteiden rinnalle voidaan luoda uusia. Joulu voikin hyvin olla lämmin sekoitus uutta ja vanhaa.

Joulun ruokailu on tärkeä osa koko joulun viettoa. Onneksi lähes kaikki perinteiset jouluruoat ovat valmistettavissa vhh-ruokavalioon, jopa ketoon, sopiviksi. Olemme laatineet kolme erilaista joulumenua, joista voit napata suosikkisi joulunviettoon!

Perinteinen joulumenu

Alku- ja pääruoat:

Jälkiruoat:

Pikkuisen perinteitä, sopivasti uutta -joulumenu

Alku- ja pääruoat:

Jälkiruoat:

Ketoilijan joulumenu

Alku- ja pääruoat:

Jälkiruoat:

Joulun juomia

Pakettien avaamiseen voi varata jotain pientä hyvää naposteltavaa, kuten tryffeleitä, lakritsimanteleitapiparkakkufudgea tai joulupipareita.

Menujen reseptit sekä paljon muuta ihanaa jouluun löytyy reseptiarkistostamme! Viinivinkit jouluun julkaisustamme löydät parhaat vähäsokeriset viinit joulupöytään.

Tule sivustollemme lukemaan lisää vähähiilihydraattisesta elämäntavasta, inspiroitumaan yli 800 reseptistä, keskustelemaan muiden kanssa keskustelufoorumiin sekä lukemaan muita blogeja ja tietoa tästä ruokavaliosta!